Ontdek de oorsprong van de naam 'Egmondhof' in Koningsbosch

Wist je dat de projectnaam 'Egmondhof' een prachtig historisch verhaal met zich meedraagt? Terug in de tijd, voordat de Spaanse invloed in Koningsbosch (Echt) zijn intrede deed, hoorde dit gebied tot Gelre (het ambt Montfort).

Project nieuwsbericht   Projectnaam

Het begon allemaal met Adolph van Egmond, de eerste hertog van Gelre, die het landeigendom van Koningsbosch opeiste. Dit was een essentiële stap in de geschiedenis van onze locatie! Het Echterwald, dat Pepijn van Herstal ooit aan de Echtenaren schonk, speelde hierbij een belangrijke rol.

In 1477 verkreeg Adolph van Egmond, samen met de Cleernis van Echt, het derde deel (later bekend als Koningsbosch) van het Echterwald.  Dit gebeurde als tegenprestatie om Koningsbosch te beschermen tegen invallen van inwoners van Havert/Saeffelen en Waldfeucht, uit het naburige hertogdom Gulik, tegenwoordig Duitsland. Deze inwoners wilden hun eigendoms- en gebruikersrechten uit de Frankische tijd niet opgeven.

Het is dus een eerbetoon aan deze bijzondere geschiedenis dat we ons nieuwbouwproject 'Egmondhof' hebben genoemd, als herinnering aan de rol van Adolph van Egmond in deze regio. 

We hopen dat deze naam de rijke historie van Koningsbosch in ere houdt en de toekomstige bewoners zich verbonden zullen voelen met dit prachtige stukje erfgoed. Welkom bij 'Egmondhof' in Koningsbosch!

Meer nieuws

Logo Fijn Wonen

Fijn wonen, bouwen in één dag!

Egmondhof wordt ontwikkeld door Van Wijnen: een solide bedrijf met ruim 2000 medewerkers. We hebben meer dan 110 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van woningen. Doordat we 25 kantoren hebben in Nederland, zitten we altijd dicht bij de projectlocatie, de klant en de leveranciers.

Leennormen

Leennormen 2024

Ben je verliefd op een van de woningen en wil je in Egmondhof gaan wonen, dan is het tijd om je te verdiepen in de hypotheek. Bij nieuwbouw is het ook mogelijk om de keuken, badkamer en vloeren volledig mee te financieren. Uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met wat verantwoord is in jouw situatie.

De verkoop is gestart
Schrijf je hier in.