Omgeving

Interesse?

Lijkt het je wat om hier te wonen? Via de interactieve kavelkaart kun je het aanbod in Egmondhof bekijken. Het is er heerlijk wonen!

Strijk neer in het kerkdorpje Koningsbosch, waar je geniet van de rust én de geneugten van het Limburgse land. Een heerlijke groene omgeving en lekkere gerechten uit de lokale keuken die je natuurlijk combineert met een vers getapt Limburgs biertje!

Lekker wonen

Met haar idyllische ligging nabij de Duitse grens en omringd door uitgestrekt natuurgebied, akkers en weilanden, biedt Koningsbosch een oase van rust en ruimte. Het dorp mag dan wel middelgroot zijn, het biedt diverse basisvoorzieningen zoals een basisschool, gemeenschapshuis, bakker, boerderijwinkel en diverse gezellige horecagelegenheden. Ook op het gebied van sport en muziek is er genoeg te beleven dankzij het actieve verenigingsleven. Je kunt hier tennissen, zingen, voetballen, naar de scouting of lid worden van de lokale carnavalsvereniging. In de omliggende kernen is nog veel meer keus. Kijk hiervoor op: echt-susteren.nu/verenigingen.

Winkelen om 
de hoek

Je dagelijkse boodschappen haal je in het dorp bij boerderijwinkel Paulissen. Wil je even winkelen of een dagje eropuit? Dan ben je binnen enkele minuten in nabijgelegen dorpen zoals Echt en Waldfeucht, waar uitgebreide winkelvoorzieningen te vinden zijn. En dankzij de uitstekende bereikbaarheid via de N274 zijn ook steden zoals Sittard, Roermond en zelfs Eindhoven zo bereikbaar.

Auto OV
Waldfeucht 4 km 5 min
Echt 9 km 15 min 15 min
Sittard 9 km 12 min 60 min
Roermond 20 km 24 min 60 min
Eindhoven 60 km 60 min 90 min

Vlakbij de natuurgebieden

Voor wie graag in de natuur is, is Koningsbosch een perfecte uitvalsbasis. Het dorp ligt namelijk vlakbij Het Haeselaar, Bos en Broek en De Kuyper, een reeks van drie aaneengesloten natuurgebieden ten noordwesten van Koningsbosch. Hier wisselt een agrarisch landschap zich af met bosgebiedjes. Het Haeselaar is zelfs één van de meest waardevolle libellengebieden van Nederland: meer dan de helft van alle Nederlandse libellensoorten zijn hier aangetroffen. Het gebied is erg afwisselend door een hoogteverschil van ongeveer 15 meter in het gebied rond de Maas. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. 

De verkoop is gestart
Schrijf je hier in.