Duurzaam­heid

Vol passie investeren we in toekomstbestendige en betaalbare leefomgevingen waar bewoners onbezorgd kunnen wonen. Zo bouwen we daadkrachtig verder aan een leefklimaat waar mensen nu en in de toekomst duurzaam kunnen leven zonder in te leveren op wooncomfort. Dat is fijn voor iedereen.

De 20 woningen in Egmondhof zijn als duurzame woningen ontwikkeld en worden ook duurzaam gebouwd. Het casco van de woningen wordt in de fabriek gemaakt, waardoor er veel minder transport naar de bouw nodig is. De materialen die we toepassen zijn duurzaam en waar mogelijk circulair. De woningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen, zie hiervoor de separate verkooptekeningen. Ook dit maakt de woning extra duurzaam! Daarbij treffen we andere maatregelen om het milieu en jouw energierekening te sparen. Dankzij de uitstekende isolatie en een duurzaam verwarmingssysteem is het verbruik laag en het wooncomfort groot.

Tocht heb je hier niet. Om te zorgen voor een frisse woning wordt er een uitgebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinunit [WTW] toegepast. De woningen zijn gasloos, dus kook je elektrisch met inductie of keramisch. Standaard is er in alle verblijfsruimten vloerverwarming aanwezig. De technische ruimte voor de warmtepomp en de warmteterugwin-installatie (WTW) vind je op de begane grond. Wel zo makkelijk bij onderhoud en eventuele vervanging van onderdelen. De buitenunit van de warmtepomp staat in de extra grote buitenberging, zodat alleen het rooster van buitenaf zichtbaar is.

Koeling
De warmtepomp in de woning is er om de woning te verwarmen. In combinatie met de vloerverwarming zorgt dit voor een aangename temperatuur in jouw huis. Het voordeel van de warmtepomp die gebruikt wordt in de Fijn Wonen-woningen, is dat deze tevens een koelfunctie heeft. Onder koelen verstaan we temperatuur in de woning verlagen: de temperatuur wordt verlaagd door koud water in plaats van warm water door de vloerverwarming te laten stromen. Doordat de vloer kouder wordt, gaat de temperatuur in de woning ook dalen. 

Sfeerfotografie   Koningsbosch 9204

De verkoop is gestart
Schrijf je hier in.