Wonen op historische grond!

Het komt niet vaak voor dat je in een nieuwbouwproject kunt wonen op een plek met zo’n rijke geschiedenis als dat van Egmondhof in Koningsbosch. Archeologisch onderzoek gunt een zeldzame blik in Vroege IJzertijd.

Thumbnail f270a87d 133a 4d54 96e4 fbbd6c06a6d5

Archeologisch onderzoek heeft bevestigd dat Koningsbosch in de Vroege IJzertijd, rond 700 voor Christus, al bewoning kende. Een zeldzame vondst voor Limburg.

Archeoloog René van Wilgen is net terug van een vierdaags veldonderzoek op het perceel van Egmondhof. In april en mei van dit jaar verbleef hij ook al vier weken in Koningsbosch. Voor hem staat vast dat het gebied een hoge archeologische waarde heeft.

De vondsten
Tijdens het onderzoek trof men in de sleuven veel aardewerk aan dat rond de 2700 jaar oud is. “Maar ook konden we de contouren van de bebouwing verder in kaart brengen”, zegt Van Wilgen. “Een hoofdgebouw, enkele bijgebouwtjes en afvalkuilen waarom soms bijna complete aardewerk potten werden gevonden.”

Thumbnail PHOTO 2023 11 21 12 19 23 (2)

In de regio woonden weinig mensen, vandaar dat slechts zelfden sporen uit die periode worden gevonden.

Lees het hele artikel hier: Archeologisch onderzoek Koningsbosch gunt zeldzame blik in V... - De Limburger

Meer nieuws

Logo Fijn Wonen

Fijn wonen, bouwen in één dag!

Egmondhof wordt ontwikkeld door Van Wijnen: een solide bedrijf met ruim 2000 medewerkers. We hebben meer dan 110 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van woningen. Doordat we 25 kantoren hebben in Nederland, zitten we altijd dicht bij de projectlocatie, de klant en de leveranciers.

Leennormen

Leennormen 2024

Ben je verliefd op een van de woningen en wil je in Egmondhof gaan wonen, dan is het tijd om je te verdiepen in de hypotheek. Bij nieuwbouw is het ook mogelijk om de keuken, badkamer en vloeren volledig mee te financieren. Uiteraard wordt er altijd rekening gehouden met wat verantwoord is in jouw situatie.

De verkoop is gestart
Schrijf je hier in.